pizza

Now we writing the recipe of the pizza dough.


Ingredients for 2 servings:


  • 500g flour (plain, or white bread)
  • 0.5 ec salt(sea salt)
  • 0.5 ec brown sugar
  • 2 ec olive oil (extra virgin)
  • 325 ml water (lukewarm)
  • 1 sachet (7gr) instant yeast




Making:


1. The lukewarm water, mix the sugar, yeast, olive, and leave for a few minutes to.

2. Meanwhile, the flour directly in to the bakeboard sift, add the salt, slightly mixed with, and a recess forming the middle of.

3. The yeast-water portions of the recess to pour, and with a fork in a circular motion work into flour.

4. If the noodles have been assembled somewhat, then continue with the creamed hands and knead very intensively until a homogeneous homemade pie is obtained.

5. A flour bowl, we do the roof a little sprinkle with flour, wet kitchen cloth and cover them and leave until approx. the double has risen to 1-1,5 hours.

6. Then we screw it to the crushed planks and poke it slightly to get the air out of it.

7. We split them into two or more small doses, and according to what we want, we're working on it.

8. Extend it to about 1.5 cm thick, place on a pizza plate or on a baking sheet (the thinner it is!) And allow it to cool for 10 to 15 minutes.Then we weave it with a pizza sauce, we pack it on an arbitrary basis.

baking temperature: 280 ° C
baking mode: over-baking

9. Then at the maximum temperature (which is only available in our oven) in a preheated oven, approx.Fry in 10 minutes.



Most mi a pizzatészta receptjét írtuk le.



Hozzávalók:

  • 500g finomliszt(normál,vagy fehér kenyér)
  • 0.5 ek só(tengeri)
  • 05 ek barna cukor
  • 2 ek olivaolaj(extra szűz)
  • 325 ml víz (langyos)
  • 1 tasak (7 gr)instant élesztő
Elkészítés:

1. A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk pár percig állni.

2. Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé összekeverjük vele, és egy mélyedést alakítunk ki a közepén.

3. Az élesztős vizet adagokban a mélyedésbe öntjük, és egy villával körkörös mozdulatokkal dolgozzunk bele lisztet.

4. Ha némileg már összeállt így a tészta, akkor folytassuk lisztezett kézzel, és nagyon alaposan gyúrjuk, míg szép homogén tésztát kapunk.

5. Egy lisztezett tálba tesszük, tetejét is kissé meglisztezzük, nedves konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk míg kb. a duplájára megkel(1-1,5 óra)

6. Ekkor kiborítjuk a lisztezett deszkára, és átgyúrjuk újból kissé, hogy kijöjjön a levegő belőle.

7. Kettőbe osztjuk , vagy több kissebb adagra, és aszerint, hogy mit szeretnénk, tovább dolgozunk vele. 

8. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra,pizzasütőlemezre, vagy egy sütőlemezre tesszük (minél vékonyabb legyen!)és hagyjuk így 10-15 percet nyugton.Utána pizzaszósszal megkenjük, tetszőleges feltétet pakolunk rá.

9. Majd a lehető legnagyobb hőfokon (ami csak elérhető a sütőkben)előmelegített sütőben? kb. 10 perc alatt megsütjük.
















Megjegyzések